Дворът на Техническия университет и брегът на река Марица са сред

...
Дворът на Техническия университет и брегът на река Марица са сред
Коментари Харесай

Оперният туризъм в Пловдив е факт! Кораб-сцена акостира на Марица!

Дворът на Техническия университет и брегът на река Марица са измежду новите пространства на Opera Open в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. С наклонността се похвали шефът на Операта в града под тепетата Нина Найденова. 

" Разширяваме се като пространство. Античният спектакъл е главният ни фокус, само че от предходната година създаваме двора на Техническия университет - едно извънредно пространство с доста дух в него, което може да побере сред 300 и 500 души. Искаме да интегрираме и най-малката аудитория в Пловдив и по тази причина приобщаваме брега на рака Марица, където ще акостира кораб-сцена за представленията за най-малките ", загатна за тазгодишната изненада Найденова. 

Отделно - оперният туризъм в Пловдив към този момент е реалност, над 35% от публиката на фестивала са чужденци, регистрира още шефът. Като цяло посещаемостта е голяма, над 20 000 на месец гледат представленията на сцената на Античния спектакъл. По думите й амбициите за 2019-та година са тази индикатори да скочат още, въпреки междинната цена на билет за режисура да е от 25 лв.. " За наша наслада имаме аудитория, която може да си разреши 50 - 80 лв. билети ", разяснява тя.

Opera Open е чат от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата. Откриването на фестивала е на 8 юни с гала-разходка из класическите музикални стилове и столетия, съпроводена с неповторимо светлинно шоу и 3 D мапинг. За първи път ще продължи и през месец август поради големия интерес на туроператори за групови визити.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР